معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور در مصلی تهران از بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها بازدید کرد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور در محل برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها از غرفههای خبرگزاری ایرنا، مهر، ایکنا، ایلنا، روزنامههای ایران، اعتماد، دنیای اقتصاد، توریسم، همدلی، قدس، کائنات، سپید و موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) بازدید کرد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور در غرفه ایرنا، گفت: برای تقویت گردشگری به عنوان بهترین راهکار جهت خروج اقتصاد ایران از رکود 900 پروژه با اعتباری معادل 30 هزار میلیارد تومان در گردشگری توسط بخش خصوصی در حال اجرا است.
سلطانی فر افزود: 900 پروژه ای توسط بخش خصوصی در گردشگری کشور در حال اجرا است که این پروژه ها حدود 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
معاون رییس جمهوری اضافه کرد: در سند چشم انداز 20 ساله که از سال 1384 شروع شده است پیش بینی شده تا در سال 1404 به 30 میلیارد دلار درآمد در بخش گردشگری دست پیدا کنیم اما با وجود گذشت 10 سال و به رغم رشد چشمگیر این صنعت در ایران هنوز 50 درصد از اهداف چشم انداز عقب هستیم.
وی ادامه داد: برای اینکه در 10 سال آینده بتوانیم به نرخ 20 میلیون گردشگر خارجی دست پیدا کنیم باید تمهیداتی بیاندیشیم تا رشد 12 درصد سالیانه فعلی را با همین میزان شتاب به پیش ببریم.
وی در پایان یادآور شد: در حالی که سال گذشته نرخ افزایش ورود گردشگر خارجی به طور میانگین در دنیا 4.6 درصد و در آسیا پنج درصد بوده است، در ایران توانسته ایم با آمار چشمگیر 12 درصد یعنی سه برابر رشد جهانی در حوزه گردشگری پیرشفت کنیم.
مجموعه میراث فرهنگی کشور آمیخته با ارزشهای مذهبی است
معاون رئیسجمهور همچنین در گفتگو به خبرنگار خبرگزاری ایکنا گفت: مجموعه میراث فرهنگی کشور چه میراث ملموس چه ناملموس آمیخته با ارزشهای مذهبی است.
سلطانیفر، اظهار داشت: میراث فرهنگیمان بر مبنای آموزههای دینی و مذهبی پایه گذاری شده و فرهنگمان آمیخته با ارزشهای مذهبی است.
وی افزود: مجموعه میراث فرهنگی کشور چه میراث ملموس چه ناملموس آمیخته با ارزشهای مذهبی است. میراث ملموس شامل مکانها و محوطههای تاریخی است و تقریبا بخش عمدهای از آن به مساجد، امامزاده و بقاع متبرکه مرتبط میشود که آثار و نشانههای آن برخاسته از فرهنگ مذهبی، دینی ایران است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: میراث ناملموس هم شامل آداب، رسوم و سننی است که در سازمان به دنبال ثبت، حفظ و اشاعه آن هستیم.
وی بیان کرد: به هرحال میراث ما با مبانی اسلامی، دینی و اعتقادی مردم آمیختگی خیلی عمیقی دارد. فرهنگ ما کاملا مذهبی است چه مسلمانان شامل اهل تشیع و اهل تسنن و چه سایر ادیان و ایرانیها که در قالب ادیان مختلف با مسلمانان در داخل ایران یک همزیستی مسالمت آمیزی دارند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: اخیرا در کتابی مطالعه میکردم که در آن نشان میداد که چگونه پیروان ادیان الهی در داخل ایران یک زندگی کاملا خوب، هماهنگ و هم پیوسته و یک همزیستی مسالمت آمیز داشتند و ایران همواره یک سرزمینی بوده که پیروان ادیان مختلف با یکدیگر در سایه حکومتهای مختلف یک زندگی خوب و هماهنگی خوبی داشت.
ایران باید در بین 40 کشور اول دنیا در زمینه گردشگري قرار گیرد
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور با حضور در غرفه موسسه رسانه ای خبر و \"توریسم آنلاین\" در نمایشگاه مطبوعات درباره گزارش عملکرد این سازمان در ۶ ماهه سال ۹۴ و ترسیم چشم انداز آینده صنعت گردشگری کشور در دوره پس از برجام و رفع تحریم توضیح داد.
وی گفت: یکی از بخشهایی که پس از لغو تحریمهای ناعادلانه و غیرقانونی علیه ملت ایران تاثیر بسیار مثبت خواهد گرفت بخش گردشگری کشور است. این اتفاق از ۲ سال و با استقرار دولت تدبیر و امید پیش آغاز شده و رویکرد خوبی که دولت با گسترش و تعامل با دنیا دارد باعث شد رشد گردشگران ما در دو سال گذشته 3 برابر رشد دنیا باشد.
سلطانی فر ادامه داد: اتفاقات خوب و ظرفیتهای خوبی در این دو سال به وجود آمده. اول رویکرد دولت و دیدگاه و اتفاق نظر بین مسئولان کشور برای استفاده از ظرفیتهای گردشگری و استفاده از این گنج نهان است که باید در نظر داشت. پس از آن هم شرایط پس از برجام شرایط خاصی را برای ما به وجود می آورد که ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی را به کشور فراهم می کند. در همین ۴ ماه گذشته یعنی پس از توافق وین تاکنون ۴ وزیر گردشگری اروپایی با من ملاقات داشتند و خواستار توسعه روابط در زمینه ورود گردشگران خارجی و گسترش سرمایه گذاری در ایران به خصوص در توسعه مراکز اقامتی و در قالب ساخت هتلهای معروف بودند.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: ما چند سرفصل مهم در این زمینه داریم. یکی تسهیلات بیشتر برای صدور ویزا برای گردشگران خارجی است که در این رابطه قدمهای خوبی برداشته شده است. موفق شدیم ویزای فرودگاهی که برای اتباع ۱۹۰ کشور صادر می شود را به ۳۰ روز افزایش دهیم همچنین وزارت امور خارجه بر اساس مصوبه دولت ملزم شده صدور ویزای الکترونیک یا e.visa را تا یک سال آینده اجرایی کند و از سویی دیگر با کشورهای دیگر در زمینه لغو روادید نیز مذاکراتی شده و این مسئله نیز در دستور کار قرار دارد.
سلطانی فر ادامه داد: در سال ۹۳ ورود گردشگران خارجی حدود ۵ میلیون نفر بوده که طبق سند چشم انداز الان باید در مرز ۹ تا ۱۰ میلیون نفر باشیم ولی به خاطر مشکلات و سوءمدیریت ها و تحریمها فعلا از اهداف تعیین شده در این سند۵۰ درصد عقبیم. با این وجود رشدی که در ۲ سال گذشته داشتیم ۳ برابر رشد جهانی در حوزه جذب گردشگران خارجی بوده و امیدواریم با همین آهنگ بتوانیم ۱۰ سال آینده را جلوبرویم تا به چشم اندازی که در سند توسعه پیش بینی شده است برسیم.
وی افزود: نکته بعدی که سازمان در آن زمینه فعالیت می کند، افزایش هتل ها و اماکن اقامتی مناسب برای گردشگران خارجی است که تصمیم داریم تعداد هتلهای ۴ و ۵ ستاره به ۳ برابر افزایش یابد و در بخش آموزش نیروی انسانی نیز باید تلاش ویژه ای صورت گیرد و در زمینه جذب و اطلاع رسانی در خارج از کشور نیز فعالیتهایی صورت گرفته تا دفاتر بخش خصوصی فعال شوند و همچنین دنبال این هستیم که به دلیل ظرفیتهای ما در زمینه گردشگری، ایران بین ۴۰ کشور اول دنیا قرار گیرد و این را به عنوان اهداف اصلی صنعت گردشگری را دنبال می کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در ۶ ماهه اول امسال نیز رشد خوب ۸.۵ درصدی ورود گردشگران خارجی را نسبت به مدت مشابه در سال قبل داشتیم که رشد مناسبی قلمداد می شود.
انتهای پیام/